VILPE® ECo -huippuimuri ja ECo Ideal Wireless-säätöjärjestelmä ovat edullinen ratkaisu ilmanvaihdon päivittämiseen. Jokainen kohde on oma kokonaisuutensa, joten myös hinta vaihtelee. Tarkan hinta-arvion antaa vain virallinen ECo Ideal Wireless -asentajakumppani käytyään ensin kohteessa.

Remonttikustannukset muodostuvat

– VILPE ECo Ideal Wireless -ohjausjärjestelmästä
– katolle asennettavasta VILPE®-huippuimurista ja -läpiviennistä
– taloon asennettavien kanavistojen määrästä
– taloon asennettavista tulo- ja siirtoilman reiteistä
– lvi-asentajan työtunneista
– sähköasentajan työtunneista.

Esimerkki 1.
Omakotitalo, jossa on koneellinen poistoilmanvaihto AC-huippuimurilla. Järjestelmä päivitetään ECo Ideal Wirelessiin.

Remontin hinta on noin 1600 euroa, sillä taloon ei tarvitse asentaa uusia ilmanvaihtokanavistoja, vaan nykyisiä kanavistoja voidaan hyödyntää. Kustannukset muodostuvat ohjausjärjestelmästä, VILPE ECo huippuimurista & läpiviennistä, mahdollisista tuloilman reiteistä sekä lvi- ja sähköasentajan työtunneista.

Esimerkki 2.
Omakotitalo (yksikerroksinen, 120 m²) jossa painovoimaisen ilmanvaihdon tilalle päivitetään ECo Ideal Wireless.

Remontin hinta on noin 2500–3500 euroa. Kustannukset muodostuvat ohjausjärjestelmästä, huippuimurista & läpiviennistä, tuloilman reiteistä sekä lvi- ja sähköasentajan työtunneista. Lisäksi taloon on tehtävä uusia ilmanvaihtokanavistoja, minkä vuoksi hinta on kalliimpi kuin esimerkissä 1.

Esimerkki 3.
Uuden omakotitalon autotalliin hankitaan ECo Ideal Wireless.

Kokonaisuuden hinta on n. 1300 euroa. Kustannukset muodostuvat ohjausjärjestelmästä, huippuimurista & läpiviennistä, korvausilmaventtiileistä sekä lvi- ja sähköasentajan työtunneista.

Esimerkki 4.
Omakotitalo (kaksikerroksinen, 150 m²), jossa painovoimaisen ilmanvaihdon tilalle päivitetään ECo Ideal Wireless.

Kokonaisuuden hinta on n. 4000–5000 euroa. Kustannukset muodostuvat ohjausjärjestelmästä, VILPE ECo huippuimurista & läpiviennistä, erillisistä kosteutta ja hiilidioksidia mittaavista antureista, tuloilmaventtiileistä sekä lvi- ja sähköasentajan työtunneista.

Tässä kohteessa sauna- ja pesutilat sijaitsevat kahdessa eri kerroksessa, ja niihin kumpaankin tarvittiin uudet reitit ilman poistamiseen. Lisäksi tarvittiin toinen kosteusmittari saunaan. Kahteen makuuhuoneeseen haluttiin myös omat hiilidioksidimittarit. Uusia kanavistoja piti myös asentaa enemmän. Kaikki nämä asiat vaikuttivat siihen, että hinta on kalliimpi kuin esimerkissä 2.