Oikea tapa tehostaa ilmanvaihtoa riippuu kohteen nykyisestä ilmanvaihtojärjestelmästä.

Asutko uudessa talossa tai oletko rakentamassa uutta?

Jos asuntosi on rakennettu 2000-luvulla, käytössä on todennäköisesti lämmöntalteenotolla (LTO) varustettu ilmanvaihtojärjestelmä. Uusiin rakennuksiin onkin käytännössä pakollista asentaa ilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla energiansäästösyistä. LTO-laite on energiatehokas, koska poistoilman lämpöenergiaa hyödynnetään tuloilman lämmittämiseen.

Kodeissa hyvää ilmanvaihtoa tarvitaan kuitenkin muuallakin. Esimerkiksi autotalliin, saunaan tai talousrakennukseen voidaan tarvita tehostettua ilmanvaihtoa. Silloin VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmä on hyvä vaihtoehto.

Asutko vanhemmassa talossa tai oletko remontoimassa sellaista?

Vanhempien talojen ilmanvaihtoremonteissa kannattaa laskea tarkkaan, mikä on sopivin ratkaisu omiin tarpeisiin. Ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmä (LTO) on oivallinen valinta uudiskohteeseen, mutta remonttikohteessa investointi voi maksaa jopa kymppitonnin ja sen asennus kestää viikkoja.

Remonttikohteessa ECo Ideal Wireless on huomattavasti edullisempi kuin ilmanvaihtokone lämmöntalteenottojärjestelmällä. ECo Ideal Wireless on kustannustehokas, sillä

  • suuria rakennustöitä ei vaadita, mikä säästää talon rakenteita
    • ei pitkien ilmanvaihtoputkistojen asentamista
    • ei sähköjohtojen vetämistä seinän pintaan, koska anturit toimivat langattomasti
  • erillistä teknistä tilaa ei tarvita.

Muista kokonaisuus: Pelkkien uusien korvausilmaventtiilien asentaminen ei riitä, ellei myös huolehdi likaisen ilman poistamisesta. Vanhempien talojen ilmanvaihdon parantamisessa pitää huolehtia sekä raikkaan ilman saamisesta että käytetyn, likaisen ilman poistamisesta. Sen takia esimerkiksi pelkkien korvausilmaventtiilien asentaminen ei yksissään riitä ilmanvaihdon parantamiseen.

Esimerkki: Sähkölämmitteinen omakotitalo, jossa koneelliseen poistoilmanvaihtoon käytetään AC-huippuimuria (AC= tasavirta). Esimerkissä vanhan, käsin säädettävän huippuimurin tilalle hankitaan automaattinen ECo Ideal Wireless -järjestelmä. Säästyneen energian ansiosta investointi maksaa itsensä takaisin alle viidessä vuodessa!

eco ideal säästö laskelma