Myös auto voi kärsiä huonosta sisäilmasta. Kunnosta autotallin ilmanvaihto VILPE ECo Ideal Wirelessin avulla.

Lämmitettyjä tai puolilämmitettyjä autotalleja käytetään varastotilan lisäksi usein myös toimi- tai harrastustiloina. Tilan, jossa säilytetään käyttöesineitä, tulee aina olla vähän lämmin ja hyvin tuuletettu. Ellei riittävästä ilmavaihdosta huolehdita, kosteus tiivistyy tilan rakenteisiin luoden näin erinomaiset puitteet homeen ja muiden bakteerien leviämiselle.

Automaattinen ilmanvaihto – jätä huippuimurin säätäminen ECo Ideal Wirelessin huoleksi
Yleinen tapa huolehtia autotallin ilmanvaihdosta on asentaa huippuimuri autotallin katolle. Huippuimuri puhaltaa epäpuhtaan ilman pois autotallista, mutta usein sitä joutuu säätämään manuaalisesti esimerkiksi tyristorisäätimellä. ECo Ideal Wireless on kätevämpi ratkaisu, sillä järjestelmän kosteusanturit tunnistavat automattisesti, milloin ilmanvaihtoa pitää tehostaa. Korvausilma tulee talliin joko oveen tai seinään asennetuista korvausilmaventtiileistä.

Esimerkiksi Sami Ruusuvirran autotallissa ilmanvaihtoa ohjataan ECo Ideal Wireless -järjestelmän avulla. Finnairin lentäjänä työskentelevä Ruusuvirta arvostaakin järjestelmän tuomaa huolettomuutta ja automatiikkaa. Sen ansiosta autotallin ilmanvaihto hoituu automaattisesti myös Ruusuvirran pitkien työvuorojen aikana. ”Käytän paljon ECo Ideal Wireless -järjestelmän poissaolo-toimintoa, koska olen töiden takia useitakin päiviä poissa kotoa. Myös poissaolo-toiminnon tehokkuutta voi tarpeen mukaan säätää, mistä on hyötyä. Automatiikan saa tarvittaessa päälle yhdellä painalluksella”, Ruusuvirta sanoo.
Lue lisää muiden kokemuksista.

Miksi autotalliin kannattaa hankkia ECo Ideal Wireless?
•Ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia autotallissa, jotta auto ja muut autotallissa säilytettävät tavarat säilyvät kunnossa.
•Toimiva ilmanvaihto on energiatehokas, mikä pienentää sähkölaskua.

Lue lisää: Miten hankkia ECo Ideal Wireless?