Kärsitkö huonosta sisäilmasta? Tuntuuko, ettei kylpyhuone meinaa kuivua millään suihkun tai saunomisen jäljiltä?

VILPE® ECo Ideal Wireless on tarpeenmukainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka pitää kotisi ilmanlaadun ihanteellisella tasolla vaatimatta sinulta käyttäjänä minkäänlaisia toimenpiteitä.

VILPE® ECo Ideal Wireless -peruspakettiin kuuluu ohjausjärjestelmän käyttöpaneeli (UP), ohjausyksikkö (CU) ja kosteusanturi (RH). Langattomasti toimiva anturi mittaa ilman suhteellista kosteutta ja lähettää siitä tietoa ohjausyksikölle, joka huolehtii ilmanvaihdon tehon säätelystä automaattisesti. Kosteusanturi asennetaan tiloihin, joissa esiintyy kosteutta, kuten kylpyhuoneeseen, wc:hen, keittiöön tai makuuhuoneeseen. Kosteusantureita on mahdollista liittää ECo Ideal -järjestelmään jopa 20 kappaletta.

Lisävarusteena on myös tarjolla oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin asennettavia hiilidioksidiantureita (CO2), jotka mittaavat sisäilman hiilidioksiditasoa ja pitävät huolen siitä, että ilma pysyy terveellisenä ja raikkaana.

Markkinoiden edullisin tapa päivittää ilmanvaihto

VILPE® ECo Ideal Wireless on ihanteellinen vaihtoehto vanhoihin rakennuksiin. Se on oiva vaihtoehto myös muiden tilojen, kuten varastojen, autotallien ja ulkorakennusten, ilmanvaihtoon. Kokonaisuuden asentaminen edellyttää VILPE® ECo -huippuimurin ja läpiviennin sekä tuloilmaventtiilit ja siirtoilman.

Jos haluat muuttaa olemassa olevan painovoimaisen ilmanvaihtojärjestelmän koneelliseksi ilmanvaihdoksi, VILPE® ECo Ideal Wireless on näppärä ratkaisu, sillä sen jälkiasentaminen on helppoa ja nopeaa. Langattomuutensa ansiosta järjestelmä ei vaadi uusia sähköjohdotuksia, joten rakenteet voidaan jättää ennalleen ja olemassa olevia kanavistoja ja ilmanvaihtohormeja hyödyntää, sillä useimmissa saneerauskohteissa on jo katolle tuleva hormi tai ilmanpoistokanava. Sähkökytkentöjä vaativat vain VILPE® ECo Ideal -järjestelmän ohjausyksikkö ja VILPE® ECo -huippuimuri sekä mahdolliset hiilidioksidianturit.

Kustannustehokas ilmanvaihtoratkaisu

Langattomasti toimiva VILPE® ECo Ideal Wireless säästää sekä energiaa että rahaa. Monimutkaisempiin ilmanvaihtojärjestelmiin verrattuna se on kustannustehokas ratkaisu, sillä kaapelointien määrä on vähäinen, jolloin talon rakenteisiin ei tarvitse koskea. Automaattisen säätelyn vuoksi säästyt myöskin turhilta kuluilta, sillä järjestelmän tehokkuus säätyy tilan tarpeen mukaan.

Kokonaiskustannuksiltaan VILPE® ECo Ideal Wireless on jopa 70 % kattavaa lämmöntalteenottojärjestelmää (LTO) edullisempi. Myös edellisen sukupolven VILPE® E -huippuimurilla toteutettuun jatkuvaan ilmanvaihtoon verrattuna VILPE® ECo -huipparin ja VILPE® ECo Ideal Wireless -ohjauksen avulla tarpeenmukaiseksi muutettu ilmavaihto säästää energiaa 2400 kWh/v. Investoinnin takaisinmaksuaika on tällöin noin 5 vuotta.

Oli sinulla sitten talo täynnä porukkaa tai tyhjänä lomaviikonlopun johdosta, VILPE® ECo Ideal Wireless pitää huolen siitä, että sisäilma on juuri niin raikas kuin tarve vaatii – tilassa kuin tilassa!

Lue myös nämä

pics

Onko kesämökille tultaessa vastassa ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Jos, niin voi olla aika päivittää vapaa-ajan asuntosi ilmanvaihto. Kesämökin ilmanvaihto hoituu usein varsin yksinkertaisin konstein.... Lue lisää >

pics

Ilmanvaihdolla on oleellinen merkitys talon ja sen myötä myös talon asukkaiden terveyteen. Oikea ilmanvaihtojärjestelmä riippuu rakennuksesta ja rakenteista ja on valittava tapauskohtaisesti muun muassa ilmanpaineolosuhteet huomioiden. Ilmanvaihdon tehtäviin kuuluu kosteuden,... Lue lisää >

pics

Miten ilmanvaihtoremontti oikein etenee? Seuraamme tämän syksyn ja talven aikana, miten ECo Ideal Wireless -järjestelmän asentaminen ja yläkerran remontti etenevät Perämäen perheessä. 14.11.2018 Perämäen nelihenkinen perhe asuu Ylihärmässä vuonna 1999... Lue lisää >

pics

VILPE® ECo Ideal Wireless on tarpeenmukainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka pitää kotisi ilmanlaadun ihanteellisella tasolla vaatimatta sinulta käyttäjänä minkäänlaisia toimenpiteitä. Tyytyväiset asiakkaat Ahlskogin perheen omakotitaloon asennettiin remontin yhteydessä VILPE® ECo Ideal Wireless... Lue lisää >

katso kaikki artikkelit >