Kärsitkö huonosta sisäilmasta? Tuntuuko, ettei kylpyhuone meinaa kuivua millään suihkun tai saunomisen jäljiltä?

VILPE ECo Ideal Wireless on tarpeenmukainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka pitää kotisi ilmanlaadun ihanteellisella tasolla vaatimatta sinulta käyttäjänä minkäänlaisia toimenpiteitä.

Langattomasti toimiva VILPE ECo Ideal Wireless säästää sekä energiaa että rahaa. Monimutkaisempiin ilmanvaihtojärjestelmiin verrattuna se on kustannustehokas ratkaisu, sillä kaapelointien määrä on vähäinen, jolloin talon rakenteisiin ei tarvitse koskea. Automaattisen säätelyn vuoksi säästyt myöskin turhilta kuluilta, sillä järjestelmän tehokkuus säätyy tilan tarpeen mukaan.

Millaisiin kohteisiin Eco Ideal Wireless sopii?

VILPE ECo Ideal Wireless on ihanteellinen vaihtoehto vanhoihin rakennuksiin. Se on oiva vaihtoehto myös muiden tilojen, kuten varastojen, autotallien ja ulkorakennusten, ilmanvaihtoon. Kokonaisuuden asentamiseen tarvitaan VILPE ECo -huippuimuri ja läpivienti huippuimurille sekä tuloilmaventtiilit ja reitit siirtoilmalle.

Jos haluat muuttaa olemassa olevan painovoimaisen ilmanvaihtojärjestelmän koneelliseksi ilmanvaihdoksi, VILPE ECo Ideal Wireless on näppärä ratkaisu, sillä sen jälkiasentaminen on helppoa ja nopeaa. Langattomuutensa ansiosta järjestelmä ei vaadi uusia sähköjohdotuksia, joten rakenteet voidaan jättää ennalleen ja olemassa olevia kanavistoja ja ilmanvaihtohormeja hyödyntää, sillä useimmissa saneerauskohteissa on jo katolle tuleva hormi tai ilmanpoistokanava.

Markkinoiden edullisin tapa päivittää ilmanvaihto

Kokonaiskustannuksiltaan VILPE ECo Ideal Wireless on jopa 70 % kattavaa lämmöntalteenottojärjestelmää (LTO) edullisempi. Myös edellisen sukupolven VILPE E -huippuimurilla toteutettuun jatkuvaan ilmanvaihtoon verrattuna VILPE ECo -huipparin ja VILPE ECo Ideal Wireless -ohjauksen avulla tarpeenmukaiseksi muutettu ilmavaihto säästää energiaa 2400 kWh/v. Investoinnin takaisinmaksuaika on tällöin noin 5 vuotta.

VILPE ECo Ideal Wireless -peruspakettiin kuuluu ohjausjärjestelmän käyttöpaneeli (UP), ohjausyksikkö (CU) ja kosteusanturi (RH). Langattomasti toimiva anturi mittaa ilman suhteellista kosteutta ja lähettää siitä tietoa ohjausyksikölle, joka huolehtii ilmanvaihdon tehon säätelystä automaattisesti. Kosteusanturi asennetaan tiloihin, joissa esiintyy kosteutta, kuten kylpyhuoneeseen, wc:hen, keittiöön tai makuuhuoneeseen. Kosteusantureita on mahdollista liittää ECo Ideal -järjestelmään jopa 20 kappaletta.

Lisävarusteena on myös tarjolla oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin asennettavia hiilidioksidiantureita (CO2), jotka mittaavat sisäilman hiilidioksiditasoa ja pitävät huolen siitä, että ilma pysyy terveellisenä ja raikkaana.

Tuloilman saaminen varmistetaan VILPE Wive -korvausilmaventtiilien avulla. VILPE Wive -korvausilmaventtiili tuo raikasta ilmaa ulkoa sisälle ja suodattaa epäpuhtauksia. Se kohdistaa ilmavirran huoneen yläosaan, mikä ehkäisee vedon tunnetta. Tapetoimalla tai maalaamalla Wiven saa tyylikkäästi sulautumaan seinään.

Lue myös nämä

pics

Riittävän ilmanvaihdon tärkeys korostuu erityisesti tiloissa, joihin kohdistuu suuri kosteuskuorma. Tällaisia ovat esimerkiksi kylpyhuone, kodinhoitohuone ja saunatilat. Riittävästä ilmanvaihdosta huolehtiminen on erityisen tärkeää kylpyhuoneessa ja sauna- ja muissa tiloissa, joihin... Lue lisää >

pics

VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmä on markkinoiden edullisin tapa päivittää rakennuksen ilmanvaihtoratkaisut. ECo Idealin asentaminen on helppoa ja nopeaa. Lisäksi kustannustehokas ilmanvaihtoratkaisumme säästää energiaa, rahaa ja vaivaa. Mutta miten VILPE®... Lue lisää >

pics

Ilmanvaihtoa ja ilmastointia käytetään usein toistensa synonyymeinä, vaikka ne ovatkin kaksi eri asiaa. Ilmanvaihdolla viitataan nimensä mukaan ilman vaihtuvuuteen, kun taas ilmastoinnilla tarkoitetaan ilman laadun säätelyä.   Ilman vaihtuvuuden ohjaus... Lue lisää >

pics

Jos vastaat kyllä edes yhteen seuraavista kysymyksistä, VILPE® ECo Ideal Wireless on sinulle oikea valinta: Liikaa kosteutta tai tunkkainen ilma kylpyhuoneessa tai wc:ssä? Liikaa kosteutta autotallissa, varastossa tai talousrakennuksessa? Puutteellinen... Lue lisää >

katso kaikki artikkelit >