Omakotitalon sisäilma kuntoon uudella ilmanvaihdolla

Lohjalaisperhe kaipasi kotiinsa automaattisesti sisäilmaa säätelevää ilmanvaihtoa. Ratkaisuksi valittiin VILPE®-järjestelmät, jotka ovat helppo ja edullinen ilmanvaihdon tehostusremontti.

Koska kodin ilmanvaihdon toimivuus kulkee käsi kädessä asukkaiden hyvinvoinnin kanssa, kannattaa omia tarpeita vastaavaan järjestelmään kiinnittää huomiota. Lohjalaisessa omakotitalossa aikaisempi ilmanvaihto oli toteutettu vanhalla AC-vaihtovirtaimurilla ja sitä säädettiin tyristorisäätimellä. Huippuimuri toimi pienimmälläkin teholla talvella liian tehokkaasti, jolloin talo oli aina viileä asukkaiden tullessa kotiin työpäivän jälkeen. Asukkaat toivoivat kotiinsa uuden ajan älykästä ilmanvaihtoa, ja valitsivat kotiinsa VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmän sekä VILPE®-huippuimurin.

Ratkaisu on ollut toimiva, ja asukkaat ovat siihen erittäin tyytyväisiä:

”Laitteet toimivat hyvin. Nyt voimme luottaa siihen, että kotimme ilmanvaihto toimii tarpeidemme mukaisesti myös silloin, kun emme itse ole kotona. Myös käyttöönotto sujui helposti – sähkömies suoritti kytkennät ja asennuksen VILPE®n videon ohjeistuksella. Suosittelen ehdottomasti VILPE®-tuotteita kaikille ilmanvaihdon tehostamiseen.”

Ratkaisu perheen ilmanvaihto- ja sisäilmaongelmiin

Ahlskogin perheen omakotitaloon asennettiin remontin yhteydessä VILPE® ECo Ideal Wireless -ilmanvaihtojärjestelmä. Mustasaaressa Pohjanmaalla asuva perhe on ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun. Aikaisemmin talossa oli painovoimainen ilmanvaihto, joka ei poistanut kosteutta riittävästi.

”Suihkun jälkeen pesuhuoneen ikkunat huurtuivat ja kosteutta oli joka puolella. Saunomisen jälkeen jopa pesuhuoneen vastakkaisen huoneen ikkunat huurtuivat. Pyykki ei kuivunut ollenkaan pesuhuoneessa kosteuden takia”, Martin Ahlskog kertoo.

VILPE® ECo Ideal Wireless -ilmanvaihtojärjestelmä toimii automaattisesti, mistä on apua lapsiperheen arjessa.

”Meillä oli jonkin aikaa ilmanvaihtojärjestelmä, joka piti muistaa laittaa päälle aina ennen suihkua ja sulkea suihkun jälkeen. Arjen kiireissä se unohtui helposti. Lisäksi lapsia piti aina muistutella asiasta”, Heli Ahlskog sanoo.

Uuden ilmanvaihtojärjestelmän asentaminen onnistui nopeasti lvi-asentajalta ja sähkömieheltä.

”ECo Ideal Wireless on todella helppokäyttöinen. Se toimii, eikä meidän tarvitse miettiä ilmanvaihtoa. Parasta on, että kosteus poistuu automaattisesti. ECo Ideal Wireless -järjestelmästä oli apua myös kesähelteillä, sillä ilma vaihtui paremmin”, Martin Ahlskog sanoo.

 

Martin Ahlskog

ECo Ideal -ilmanvaihtojärjestelmän asennus käy nopeasti

ECo Ideal -järjestelmän asennus ei ole rakettitiedettä, vaan käyttöönotto sujuu nopeasti ilman hankalia toimenpiteitä.

Uusi ilmanvaihtojärjestelmä nopeasti käyttöön? Hoituu! VILPE®n ECo Idealin asennus hoidetaan jo olemassa olevia ilmanvaihtokanavia ja -hormeja hyödyntäen, jolloin talon rakenteet voidaan jättää ennalleen. Järjestelmään ei tarvita ylimääräisiä kaapelointeja, sillä anturit ovat yhteydessä ohjausyksikköön langattomasti. Vain järjestelmän ohjausyksikkö ja vesikatolta löytyvä huippuimuri kaipaavat sähkökytkentää.

Asennusliike Elissin Petri Salmen mukaan parasta järjestelmässä on helppo ja nopea asennus:

”Koko paketin asennus hoitui helposti, vaikka järjestelmä oli minulle uusi tuttavuus. Vanhan järjestelmän poisto ja uuden asennus oli hoidettu muutamassa tunnissa. Suosittelen järjestelmää kaikille, jotka haluavat ilmanvaihdoltaan laatua, mutta pienellä vaivalla.”

Ilmankosteus hallintaan Tytyrin elämyskaivoksessa

Tarjotakseen matkailijoille miellyttävän kaivoskokemuksen Lohjan kaupunki asennutti Tytyrin elämyskaivokseen VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmän, joka pitää luolan kosteuden poissa aulatiloista.

Tytyrin elämyskaivoksessa, 110 metrin syvyyksissä maan alla pimeys ja kosteus paitsi säväyttävät vierailijaa, voivat myös aiheuttaa vaurioita kaivoksen rakenteille. Kun kosteus pääsee nousemaan hissikuilusta aulatilaan asti, se tiivistyy ikkunoihin ja voi aiheuttaa jopa ovien lukkojen jumiutumista.

Ratkaisuna kosteusongelmaan Tytyrin kaivokseen asennettiin ECo 190 S -huippuimuri, joka varustettiin VILPEN® automaattisella säätöjärjestelmällä, jossa anturi reagoi ilman kosteustason muutoksiin. Asennuksen suoritti Ilmastointi Mellin Oy:n Lauri Mellin: ”Langaton ECo Ideal -järjestelmä toimii hyvin ja Lohjan kaupungilla ollaan siihen erittäin tyytyväisiä. Suosittelen ECo Idealia ilmanvaihdon tarpeenmukaiseen tehostamiseen helppona ja edullisena vaihtoehtona, sillä se sopii niin julkisten tilojen kosteuden poistoon kuin pientalojen ilmanvaihdon tehostukseen.”